Iselin C. Hermann: Expressz ajánlott!

Tüneményes levélregény a vágyról, az erotikus képzeletről és a szerepjáték végzetes következményeiről. Egy fiatal dán lány Párizsban meglátja egy francia festő képét. A festmény olyan elementáris hatást gyakorol rá, hogy köszönetképpen küld egy képeslapot a festőnek. Ez a kezdete az egyre érzékibbé váló levelezésnek…

Iselin C. Herman

 

Iselin C. Hermann kalandos úton jutott el az irodalomig: színiiskolába járt, majd akrobatának tanult Franciaországban − saját bevallása szerint a mai napig tud kötélen táncolni –, ezután egy koppenhágai színház társulatában rendezett és játszott, majd bölcsésztudományi tanulmányai és könyvkiadói szerkesztői munkája után első regényével  az Expressz ajánlott-talberobbant a mai dán irodalomba. Regényét 14 nyelvre lefordították, köztük magyarra is. Azóta több gyerekkönyve és regénye is megjelent hazájában.

Az Expressz ajánlott tüneményes levélregény a vágyról, az erotikus képzeletről és a szerepjáték végzetes következményeiről.

Egy fiatal dán lány Párizsban meglátja egy francia festő képét. A festmény olyan elementáris hatást gyakorol rá, hogy köszönetképpen küld egy képeslapot a festőnek. Ez a kezdete az egyre érzékibbé váló levelezésnek, mely egyben kifinomult játék is két szenvedélyes ember között. A játék a tűzzel kezd egyre veszélyesebbé válni, s egy napon már nincs visszaút: megbeszélik, hogy találkoznak.