Måns Garton - Johan Unege:
Éva & Ádám – Suli, haverok, szerelem

A Polar Könyvek ifjúsági sorozatában megjelent első kötet hősei kiskamaszok. Éva és Ádám barátok. Csak barátok. Vajon miért nem hajlandó ezt senki, még Éva legjobb barátnője sem elhinni?

 

Måns Gahrton 1961-ben született a svédországi Lundban. Első képregény sorozatát három évesen rajzolta, de hamarosan rájött, hogy nem kifejezett rajztehetség, és a fejében élő szép képeket nem tudja létrehozni a papíron.

Egy szerencsés találkozás révén 1984-ben jött össze Johan Unenge reklámgrafikussal, aki viszont a szövegírás terén rendelkezett hasonló tapasztalatokkal. Találkozásuk másnapján már elkezdtek együtt dolgozni, és 1986-ban debütáltak az Agent annorlunda (Másféle ügynök) képregény albummal, melynek tréfás történetei rögtön népszerűek lettek, és még további hat album jelent meg ebben a témában.

A Polar Alapítvány által kiadott Éva és Ádám, Suli, haverok, szerelem  című ifjúsági regény nagysikerű sorozatuk első könyvalakban megjelent kötetete. A képregény sorozat 1991-ben indult, és évente új albummal bővült, majd TV-sorozat is készült belőle, valóságos szereplőkkel, amelyet a Magyar Televízió is bemutatott.

Együttműködésük azóta is töretlen és további sikeres képregénysorozatokat alkottak (pl. Ronny és Julia).